Tuesday, May 21, 2013

Theologos ~ frumusetea uitata a vietii

Un sat despre care s-a scris prima oara in 1287.
Ajuns in el ai senzatia ca nu s-a schimbat nimic de atunci. E o liniste apasatoare pentru unii, nu auzi nici macar un mieunat cu toate ca-i plin de pisici colorate si pufoase.
Stazile sunt inguste si pustii, cu tristeti provinciale in care nu stii cine sade. Lumina imbraca strazile fin.


In satul asta uitat de vreme si de lume cafenelele sunt  chiar in casele oamenilor, stai la masa alaturi de ei, iti zambesc. Nu poti decat sa-ti imaginezi povestile frumoase spuse de ei, pentru ca limba lor e de neinteles pentru noi. Ar fi trebuit ca sa fim intr-adevar cautatori ai arche-ului sa fi deprins macar la un nivel de incepator elena.


Inca exista tomonate in cafenelele astea, inca exista pantofari, inca exista butelii insirate pe strada.
Inca exista copii care coloreaza pe strada si care alearga nestingheriti.


Dacă iti acorzi un cat de mic ragaz, daca arunci, de jur împrejur, o privire odihnită, curioasa si nepatimasa vei gasi destule argumente să te bucuri. Lucrurile (inca) funcţioneaza. Sarpanta lumii (inca) tine. Mai exista inca oameni intregi, traditii vii. Se poate trai. Se poate trai bine. Se poate (inca) trai frumos. ~ Plesu.




Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri e un eveniment organizat de Foto Union cu sprijinul Bancpost,CosmoteFord, PixelpediaBooking GreeceSamsung Galaxy S4Izvorul Cristalin.

No comments:

Post a Comment