Tuesday, March 19, 2013

Instagramology





Daca va intrebati ce-i aia, va spun eu, prima carte despre Instagram.
Dupa ce a scris Victor ieri ca s-a lansat un astfel de e-book, va spun sincer am ras....pentru ca n-am inteles in totalitate utilitatea unei astfel de carti.
Carte poate fi descarcata online gratis daca sunteti curiosi sa vedeti ce se poate scrie despre Instagram.
Robert Katai este cel care a luat initiativa si a scris aceasta carticica.
Am lecturat ieri cele scrise de domnul Katai, am inteles ca se vrea sa se adreseze brandurilor si mai putin end-userilor. E axata mai mult pe cum sa-ti creezi contul, hastagurile, campaniile, evenimentele etc.

Instagramul a pornit de la ideea de polaroid, de aici si formatul patrat predefinit al fotografiilor care se pot urca in aplicatie.
De aici si numele de Insta, pentru ca ar trebui sa fie destinat instantaneelor! Asta din pacate n-am gasit sa fie mentionat pe undeva prin carte, iar daca cumva prin absurd mi-a scapat, sa-mi fie iertat.

Da Instagram pentru cine n-a inteles pana acum e o aplicatie, formularile gen "ai facut poza cu instagramu" ma aduc la exasperare. Pozele se fac cu camera telefonului din dotare, nu cu instagramu.
Cel mult poti sa aplici filtrele predefinite ale aplicatiei peste fotografia facuta de tine.
Aveti in carte o descrie ampla a lor, cu exemple vizuale ale aceleiasi poze trecute prin toate filtrele.

Pe mine m-a distrat cum spune ca filtrul de galben e destinat mamelor care-si fotografieaza bebelusii si filtrul de alb negru le ramane celor care s-au saturat de culori.
Raman la parerea mea ca negru e cea mai cea dintre culori.


Da este o retea de socializare ca multe altele, dar are o alta finete, poti sa ramai surprins de ce zace in unii oameni de la care nu te-ai fi asteptat niciodata sa scoata niste fotografii.

Instagramul trebuie folosit din placere, din joaca, din dorinta de a transmite ceva si cu speranta ca o sa rezoneze si la altii.

Poate pe voi o sa va ajute cartea asta sa intelegi unele lucruri daca aveti o ora de rupt din program.






No comments:

Post a Comment